Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %-0,02
  • BIST
    %0,00
Etli Çiğköfte

Etli Çiğköfte

Etli Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 240 gram kara et (yağı siniri alınmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Az taze nane
  • 5 kaşık isot (daha acı olmasını istiyorsanız daha fazla koyabilirsiniz)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam karabiber
  • 300 gram köftelik bulgur
  • 1 çorba kağışı domates salçası

Etli Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  1. Kara et macun haline getirilir. İsotu kasede az su ve az şekerle ıslatılır. 15 dakika kadar bekletilir.
  2. Yeşil soğan, maydanoz ve nane incecik doğranır.
  3. Buzdolabında köfte olana kadar bekletilir.
  4. Kuru soğan ve sarımsak incecik doğranır.
  5. Köfte leğeni veya tepsiye önce kara et, isot, kuru soğan, sarımsak, tuz, tarçın ve karabiber konur.
  6. Bu malzemeler iyice karıştırılarak yoğrulur. 5 dakika yoğurulduktan sonra bulgur ilave edililir.
  7. Bulgurun sertliği gidene kadar yavaş yavaş buzlu su alınıp yoğrulur. Yaklaşık 25 dk yoğrulur.
  8. Köfte macun gibi olunca salça ilave edilir ve 3 dakika daha yoğrulur. En son yeşillik ilave edilir. İyicene karıştırılıp servis yapılır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın