Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için;
2,5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata veya 1 paket 80gr çikolata
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
Sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın .
Katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Sosu için çikolata hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp çırpın sonra çikolataları ekleyip ocağa alın şeker ve çikolata eriyene kadar ocakta karıştırın .
Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek piştikten sonra 5 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin daha sonra dilediğiniz boyutta dilimleyip sosunu eşit şekilde üzerine dökün .
İsterseniz kürdan veya çatalla öncesinde delikler açın sonra tamamen sosun çekmesini bekleyi.
Ardından dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin afiyet olsun 🌼.
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı