1,5 veya 2 su bardağı şeker (şekeri damak zevkinize göre az veya çok yapabilirsiniz)
1 su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri yıkayıp 1 litre su ile ocağa koyalım ve pirinçler suyunu çekene kadar kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 1 litre soğuk sütü ekleyelim ama katarken yavaş yavaş ve karıştırarak katalım ki süt kesilmesin. Ve kaynamasını bekleyelim.
Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk sütle ezin. Ve tencerede kaynamakta olan sütten bi kaşık alıp ılıtalım. Ve tencereye koyalım. (yoksa mısır nişastası da olur o da yoksa buğday nişastası bile olur denedim hepsini oluyor😂).
Ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirelim ve şekeri ilave edelim şekeri kattıktan sonra 1-2 defa karıştırıp 3-4 dakika sonra kapatalım.
Fırına koyacaksanız eğer fırın tepsisine güveçleri koyalım. Fırın tepsisine biraz su koyalım yoksa güveçte tepside yanar. Afiyet olsun.