Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,02
  • BIST
    %0,76
Cevizpare Tatlısı

Cevizpare Tatlısı

Cevizpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5-3 su bardağı un ( kontrollü olarak ekleyin)

Üzeri için ;

  • Ceviz

Cevizpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti için tencereye malzemeleri koyup orta ateşte kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan 10 dk sonra ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup yoğuruyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerine yarım ceviz koyup 180 derece fırında 40 dk kadar pişiriyoruz.
  7. Çıkınca ilk sıcağı çıktığında üzerine soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
  8. Dinlendikten 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz, deneyeceklere afiyet olsun 👌🏻👌🏻😊.

Cevizpare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın