Geniş bir tepsiye bulgur, salça, pul biber, kuru soğan, tuz, karabiber ve sarımsağı koyuyoruz.
Ilık sudan azar azar alarak ve bulgurları ezerek yoğurma harekâtına başlıyoruz ve takribî 30dk hiç durmadan yoğuruyoruz.
Bulgurun kıtırlığı gidene kadar yoğurmaya devam edin.
Bulgurun kısırlığa gidince ince ince kıyılmış maydanoz ve kuru soğanı ilave ederek karıştırıyoruz.
Çiğköfte kıvamına yanaşan köfte için yağı bir tavaya koyun.
Kızan yağın sesi kesildikten sonra çırpılmış yumurtaları dökün.
Pişen yumurtaları yağı ile beraber yoğurduğunuz köftenin üzerine dökün ve elinizin yanmamasına dikkat ederek yumurtaları çok ayrılmadan hafifçe karıştırın.
Marul, roka, salatalık, domates, turşu ve ayran ile servis edin.