Yumurtalı Köfte Adıyaman Usulü Tarifi İçin Malzemeler
2 çay kadehi ince bulgur simit
1 orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1. 5 yemek kaşığı karmaşık salça
1 tutam maydanoz
2 yumurta
Yarım çay kadehi zeytinyağıçoğaldırıp eksiltebilirsiniz
Tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı, isot, pulbiber ölçüyü isteğe bağlı
1 çay kadehi kaynar su
Yumurtalı Köfte Adıyaman Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
İnce bulgur yoğurma kabına alınarak kaynar su dökülür karıştırılır.
Üzeri kapatılıp 5 dk dinlendirilir.
Bu sırada soğan çok minik doğranır ezilmiş sarımsak salça ve baharatlar da yoğurma kabına konulur.
Dinlenen bulgur yoğurma kabına konulan öteki malzemelerle karıştırılarak yoğurulur. daha yumuşak olmasını isterseniz arada kaynar su ilave edebilirsiniz.
Sonra ince kıyılmış maydanoz da ilave edilerek yoğurmaya devam edilir.
2 yumurta kırılıp tuz atılarak iyice çırpılır.
Yarım çay kadehi zeytinyağında pişirilir.
Yoğrulan köfteye konulur tekerrür yoğurulur. dikkat edin elinizi yakmayın.