Öncelikle bulgurumuzu yoğurma tepsinin içine bırakalım ardından bulguların üzerini kapatacak kadar kaynar su ile bulguru karıştırarak ıslatalım.
Ardından bulguların şişmesi için 15 dakika bekletelim ardından taze soğanı ve maydanozu ince doğruyalım dinlenmiş ve şişmiş olan bulgurumuzun içine baharatları ve salçayı ince dövülmüş sarımsakları ekleyip bulgurumuzu yoğuralım.
Ardından ince rendelenmiş kuru soğanı ekleyip iyice bir kaç dakika yoğuralım ardından yeşillikleri bırakalım ve tekrar yoğuralım.
Ardından yumurtaları derin bir kasenin içine kıralım ve bir miktar tuz atıp yumurtaları çırpalım ardından yumurtaları pişireceğimiz tavanın içine zeytinyağı ekleyin ve zeytinyağı iyice ısındıktan sonra yumurtaları tavanın içine dökelim.
Yumurtalar arkalı önlü iyice kızarınca ocağın altını kapatın ve sıcak halinde köftemizin üzerine bırakın elinizi yakmadan ve yumurtaları çok parçalamadan köfteyi iki elimizle hafifçe karıştıralım ve sıcak haliyle yanında ayran turşu marul eşliğinde servis tabağına bırakalım afiyet olsun.