Kuru soğan ve sarımsağı rondoda oldukça ince sürüklüyoruz.
Altı tırtıklı ham köfte tepsisine boşaltıyoruz.
Üzerine bulgur, isot, biber salçası ve domates salçasına ilave ediyoruz.
Evvel homojen bi karışım haline getirip ardından elimizin ayasıyla başka bir deyişle bileğin üstündeki şiş yerle tepsinin dibine vakit vakit yoğuruyoruz.
Çok fazla olmayacak biçimde 1 su kadehi suyu ara gizeme elimizi nemlendirmek için alıyoruz.
İyice yumuşayıp tüm malzemeler birbirine yapıştıktan sonra ince ince doğradığımız yarımşar demet maydanoz ve yeşil soğanı ekliyoruz tekerrür yoğuruyoruz ta ki maydanoz ve soğan eriyene kadar.
Ardından akışkan yağı tavaya boşaltıyoruz yumurtaları çırparken yağ iyice ısınıyor yumurtadan bir damla damlayınca kabaracak o biçimde ısıtıyoruz.
Ardından iyice çırpılmış yumurtayı pişiriyoruz hiç ham kalmayacak.
Yumurtayı da köfteye ilave ettikten sonra yavaş ve dikkatli bi biçimde karıştırıyoruz hem pişirdiğimiz yumurta fazla bölmeyecek hem de elinizi yakmamaya dikkat edin.
Köftemiz hazır.Servis için domates, salatalık, turp dogramanizi nasihat ederim isteğe göre nar eksisi ve limon suyu ilave edebilirsiniz ayranla beraber muhteşem olacaktır.