Yumurtalı Ham Köfte Urfa Usulü Tarifi İçin Malzemeler
4 çay kadehi köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tabak dolusu ince doğranmış taze soğan, maydanoz
2 diş sarımsak
6 adet yumurta
1,5 çay kadehi zeytinyağı
Yumurtalı Ham Köfte Urfa Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru soğan çok minik doğranır, tuzu ve karabiberi atılıp, ham köfte tepsisinde 1 dakika kadar yoğurulur.
Bulgur ve baharatlar isot ve pul biber damak zevkine göre arttırılabilir 5 dakika kadar yoğurulur.
Salçalar ilave edilir. Tüm bulgur salçayı alana kadar yoğurulur. Bulgur çok sert ise, arada el sıcak su ile nemlendirilip, yarım saat yoğurmaya devam edilir.
Toplamda 35- 40 dakika kadar yoğurulan ham köfteye, ince doğranmış yeşillikleri ilave edilir.
Wok tavada, 1,5 çay kadehi zeytinyağı iyice kızdırılıp, iyi çırpılmış 6 yumurta atılır.
Kabarıp pişerken karıştırılır. Yağı ile birlikte ham köftenin üzerine dökülüp, kaşık ile karıştırılır.
İlk sıcağı geçince, 2 dakika daha yoğurulup, tepsinin ortasına derlenir.
Çevresinde marul, salatalık ve domates ile servis edilir.