Şahıs başı 1 çay kadehi köftelik bulgur 5 çay kadehi benim ölçüm
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı isot sıcak suyla nemlendirilecek, acı hoşlananlar miktarı çoğaldırabilir
1 küçük kase domates konserve veya rendelenmiş domates
1 orta boy soğan
Karabiber kimyon tuz
1 bağ maydanoz
1/4 çeyrek bağ yeşil soğan
Bir kaç dal varsa taze sarımsak
Taze nane
5 tane yumurta
1 çay kadehi akışkan yağ
2 çay kadehi zeytin yağı
İsteğe bağlı nar ekşisi/limon
Yoğururken ara ara ilave etmek için çeşme suyu
Yumurtalı Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel içine girecek sebzeleri hazırlıyoruz. Sarımsakları eziyoruz. Ötekilerini olabildiğince ince minik doğruyoruz.
Kenara alıp köfteye başlıyoruz. Videodaki gibi bulgur salça baharat salçalar isot soğan domates ezilmiş sarımsak ve azıcık su ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
Yoğururken kıvamına göre arada az az su ilave ediyoruz. Yumuşayınca doğradığımız taze sarımsak maydanoz soğan ve naneleri ilave edip karıştırıyoruz. Sonra yağları geniş bir tavada iyice ısıtıyoruz.
Yumurtaları çırpıp ısınan yağda kızartıyoruz. Hiç hamlık kalmayacak. Pişen yumurtayı yavaş yavaş köfteye ilave edip çok yaralamadan karıştırıyoruz.
İsterseniz nar ekşisi limon ilave edebilirsiniz. Damak tadınıza bağlı. Hayırlı hoş iftarlar herkese.