Salçasını koyuyoruz bu malzemeleri 15 dakika kadar yoğuruyoruz.
İsotunu atıp yoğurtmaya devam ediyoruz acısına bakarak zevkinize göre azaltıp eksiltebilirsiniz ama yumurta içine girince acısını azıcık eksiliyor ona göre çoğaldırıp eksiltebilirsiniz.
Sarımsakları tuzla birlikte hırpalıyoruz üzerine sıcak suyu katıp tuzun erimesini sağlıyoruz yoğurduğumuz bulgurun üzerine döküyoruz böyle bir 10 dk daha yoğuruyoruz.
Daha sonra sahanda bol yağla çatalla ezerek resimdeki gibi yumurtaları pişiriyoruz karışıma ilave edip yumurtalar kaybölüncaya kadar yoğuruyoruz.
Bu düzeyde tadına bakarak bulgur ağzımıza sert gelmeyinceye kadar yoğurulacak.
En son ince ince doğradığımız maydanozları azıcık kıvam alması için nar ekşisini ve ince sürüklediğimiz cevizi katıp azıcık daha yoğuruyoruz.