İlk olarak isotu ılık su ile üzerini geçeçek kadar nemlendiriyoruz.
Çiğköfte tepsisine bulguru koyuyoruz.
Üzerine ılık su ilave edip üstünü kapatıp 7- 8 dk ıslanmasını bekliyoruz.
Daha sonra salçayı, soğanı, sarımsağı ve tuzu ilave edip ara ara ılık su ilave ederek azar azar 20 dk kadar yoğuruyoruz.
Islattığımız isotu da ilave edip tekerrür kıvam alana kadar hoşça yoğurulur.
Şayet bulgur kıtır gelmiyorsa ağzınıza olmuş demektir.
Yoğurduğumuz bulgurun ortasını havuz gibi yuvarlak biçimde açıyoruz.
Son olarak yağı kızdırıp bir kasede cırptığımız yumurtayı pişiriyoruz zati yağ çok asabi olacağı için yumurta koyar koymaz hemen pişiyor çok durdurmuyoruz
Sıcağı geçince elimizle tekerrür 5 dk kadar yoğurup maydanoz ve taze soğanı da ilave edip onları da bulgura iyice yedirdikten sonra biçim verip servis edebilirsiniz. 《《《AFİYET OLSUN》》》