Bir tavada rendelenmiş soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur.
Biber ve domates salçası da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Ardindan ocağın altı kapatılır.
Genişçe bir tepsinin içine ince bulgur, 2 yemek kaşığı akışkan yağ, tuz, karabiber, pul biber ve soğanlı salçalı karışım ilave edilir.
Evvel malzemeler hoşça karıştırılır. Ardından sıcak su yavaş yavaş ilave edilerek, bulgurlar yumuşayana kadar yoğurulur. Bu harekât 30-45 dk. arası sürer.
Yumurtalar süratlice çarpılır, içlerine hava tutuklanır ve bol akışkan yağda pişirilir.
Yoğurulan bulgur köftesinin içine yumurtalar sıcak sıcak ilave edilir.
Yumurtaları çok ezmeden bulgurun içine denk olarak ayrılacak biçimde karıştırılır.
Son olarak köfteler şekillendirilir. Yumurtalı Bulgur Köfteniz hazır. AFİYET OLSUN.