1 kilogram esmer köftelik ince bulgur 7, 5 su kadehi
4 su kadehi kaynar su
3,5 yemek kaşığı domates salçası
3,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kadehi isot
1 çay kadehi toz kırmızı biber
5 adet rendelenmiş sarımsak
1 su kadehi akışkan yağ ve zeytinyağı karışık
Yarım çay kadehinden azıcık fazla nar ekşisi
Yarım çay kadehinden fazla sumak
3 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı karabiber
4 adet kuru soğan şayet büyükse 2 adet rendelenecek suyu bunalacak
1 yemek kaşığı tuz isteğe göre ayarlayabilirsiniz
Ham köfteyi yoğururken soğuk su veya isteğe göre rendelenmiş 2 adet minik domates ve son olarak buz
Yok Böyle Ham Köfteee Tarifi Nasıl Yapılır?
Köftelik bulgurun üzerine kaynar su ilave edip, 10 dakika kadar dinlendirin.
Tam malzemeleri katıp, iyice yoğurun. Şayet hamur yoğurma cihazınız varsa, onda yoğurun. Çok daha kolay oluyor.
Kıvamını ayarlamak için domates rendesi ve buz kullanın. Şayet ham köfte harcınız çok katıysa, azıcık domates rendesi veya buz ilave edip, istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun :
İsteğe göre yarım demet maydanozu ben kullanmadım minik minik doğrayıp, iyice yoğurun.
Sonra elinizde sıkarak biçim verin. Eldivenle veya akışkan yağla elinizi yağlayıp biçim verirseniz, daha hoş görünür.
Ham köfteniz hazır, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.