Yedikçe Yedirten Etsiz Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su kadehi ince bulgur
4 dolu yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası Hafif acılı
1 tane domates
1-2 tane soğan
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kadehi nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 avuç doğranmış maydanoz
Yedikçe Yedirten Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Bulgur, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates ve rendelenmiş sarımsağı ham köfte tepsisine alıyoruz.
Ayrı bir kapta acı sos için takribî 1 su kadehi zeytinyağı ve pulbiberi ilave edip bekletiyoruz.
Bulguru malzemelerle harmanlayıp yoğurmaya başlıyoruz Asgari 1 saat Bulgur yumuşayana kadar harekâta devam ediyoruz.
Daha sonra ince doğranmış maydanoz ve baharatları ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Maydonozu öldürdükten sonra hazırladığımız acı sosu Pulbiber ve yağı da ilave edip iyicene yoğurup yağı yediriyoruz.
Yağı az kazançsa ekleme yapıyoruz. 1 yemek kaşığı kadar ham köfteyi elimize alıp biçim veriyoruz.