Yedikçe Yedirten Etli Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram ham köftelik esmer bulgur
250 gram yağsız kıyma Ham köftelik
1 büyük soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı acı/tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 yarım tatlı kaşığı kimyon
1 adet limon
1/2 yarım çay kadehi nar ekşisi
1 su kadehi zeytinyağı
Tuz
1/2 yarım demet maydanoz
1/2 yarım demet nane
4-5 taze soğan
Bir ölçü buz
Yedikçe Yedirten Etli Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Domateslerimizi rendeleyelim. Soğan ve sarımsağı ufak ufak doğrayalım Dilerseniz rendelebilirsiniz ham köfte tepsimize doğradığımız soğan ve sarımsakla beraber salçalar ve baharatları ilave edip 5-10 dakika yoğurur biçimde tamamen karışmasını sağlayalım.
Daha sonra bulgurumuzu ilave edip rendelenmiş domatesleri üzerine ilave ederek yoğuralım. Yoğurma harekâtına 15-20 dakika devam edelim. Ara ara buz ilave ederek bulgurun şişmesini yasaklayalım.
Bu müddetin sonunda kıymamızı ilave ederek 1 saat kadar yoğuralım. Sonrasında 20 dakika dinlenmeye vazgeçelim. Daha sonra limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave edip 5 dakika daha yoğuralım.
Son olarak nane, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyarak çiğköfteye ilave edelim, karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.