Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %-0,06
Yağlı Köfte (Antep Usulü)

Yağlı Köfte (Antep Usulü)

Yağlı Köfte Antep Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi ince bulgur
  • 1 minik kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı yedi cinsli
  • 1 çay kaşığı dolusu kimyon
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 3 yemek kaşığı domates konservesi
  • Birkaç dal taze soğan ve taze sarımsak
  • Soğuk su
  • 1 buçuk çay kadehi zeytinyağı

Yağlı Köfte Antep Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Tabanı tırtıklı tepsimize bulgurlar alınır.
  2. Soğan ve sarımsaklar ince ince doğranır.
  3. Limonlar da kocamanca doğranır.
  4. Bulgur, soğan, sarımsak, limon, salça, domates konservesi baharatlar hepsi iyice karıştırılıp yoğurulur
  5. Soğuk su gerektikçe hakimiyetli olarak yoğurma esnasında kullanılır.
  6. Çiğköfte kadar macun gibi olmayacak kıvamı, bulgurların yumuşaması yeterli.
  7. Tavaya zeytinyağı alınır iyice kızdırılır.
  8. Yağın kızdığını kavramak için küçük parça yeşillik tavaya atılır, cos diye ses çıkıp yeşillik hemen büzüşmüş ise olmuş demektir.
  9. Agresif yağ köftenin üzerini dolaştırılır.
  10. Kaşıkla azıcık karıştırılır el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde hafifte karıştırılır.
  11. Biçim verilir.
    Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın