Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,43
  • BIST
    %1,94
Yağlı Acılı Çiğ Köfte

Yağlı Acılı Çiğ Köfte

Yağlı Acılı Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 veya 3 su kadehi ince bulgur köftelik
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • Biber salçası isteğe göre acı veya tatlı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 – 3 yemek kaşığı kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Azıcık akışkan yağ
  • Nar ekşisi yoksa bir limon suyu
  • Maydanoz ve taze soğan

Yağlı Acılı Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur kaynar su ile nemlendirilip azıcık tuz ilave edilir.
  2. Soğanlar rendelenip yağda azıcık kavrulur ve salçalar ilave edilir.
  3. Soğanı ocaktan almaya yakın baharatları ilave edilir.
  4. Kaynar su ile şişmiş olan bulgurların üzerine soğanlı karışım ve nar ekşisi ilave edilir.
  5. İyice yoğurulur.
  6. İnce ince kıyılmış olan maydanoz ve soğanlar bulgurlara ilave edilir.
  7. Damak tadımıza göre acı biberini ve tuzu ilave edilir.
  8.  Tekerrür iyice yoğurulur, sonra isteğe bağlı olarak biçim verilir.
  9. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın