Urfa Yöresi Ham Köfte Etsiz Tarifi İçin Malzemeler
2 adet orta boy kuru soğan
4 su kadehi ince bulgur
4 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
4-5 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı akışkan yağ
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
2 tatlı kaşığı pul biber
1, 5 yemek kaşığı isot
1 demet maydanoz, taze soğan, Marul hepsi ince kıyım
Urfa Yöresi Ham Köfte Etsiz Tarifi Yapılışı
Urfa şehrine özgü Ham Köfte tarifini yapmaya geniş ve derin bir yoğurma kabı içerisinde 4 su kadehi ince bulgur, 4 yemek kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı domates salçası, 3 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz biber, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1, 5 yemek kaşığı isot, rendeden geçirilmiş 2 adet orta boy kuru soğan, yeniden rendeden geçirdiğimiz 2 diş sarımsak ve 3 yemek kaşığı akışkan yağı karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz.
Bulgur tüm malzemeler ile bir tam haline gelinceye kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
Ara ara Ham Köftenin üzerine az ölçüde su döküp kıvamını ve rengini alıncaya kadar hoşça yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz ham köfte yumuşadığı zaman tadına bakıp isteğe göre lezzetini baharatını ayarlıyoruz.
Son olarak ince ince kıyılmış 4-5 adet yeşil soğan ile 1 demet maydanozu ilave edip son bir kere daha yoğuruyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ham köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuz içerisinde sıkarak biçim veriyoruz ve marul yaprakları ve limon dilimleri ile süslenmiş bir servis tabağına aktarıyoruz. Urfa Ham Köfte servise hazır.