Bulguru 2 su kadehi kaynamış su ile 10 dakika nemlendirip bekletin.
Yumuşayan bulgura salça karabiber kuru soğan tuzu ilave edip iyice biçim alana kadar yoğur elinle biraz soğuk su ile arada elinizi nemlendirin.
Takribî bir 15 dakika yoğrulur.
Sonrasında ince doğranmış taze soğan ve maydanoz karıştırılır. 2 dakika daha yoğurun.
Sonrasında ayrı bir tavada akışkan yağ ısıtılır ve çırpılmış yumurta arkalı önlü biraz pembeleşene kadar pişirilir.
Hazırladığınız köfte ye yumurta dökülür.
Yağ fazla geliyor düşünebilirsiniz ama inanın yağı bulgur çekince daha lezzetli olur.
Kaşıkla karıştırıp soğumasını bekleyin.
Sonrasında biraz daha yoğurduktan sonra elinizle tabaklara hisse edebilirsiniz. Not : İsterseniz isot acı beğeniyorsanız tarife ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun