Urfa Usulü Salçalı İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle ince bulgur tuz ve biberi hoşça harmanlayalım.
Sonra suya daldırdığımız bir bütün ekmeği azar azar sıkıp köfte harcına ekleyelim iyice yoğurduktan sonra yumurta ekleyelim.
Yumurta ile azıcık cıvık hale geleacektir. Sonra unumuzu ekleyelim.
Hafiften ıslak bi köfte elde edelim ve 10 dk dinlendirelim hamurumuzu.
Köfte dinlenmede beklerken kuru soğanları ceddip ister robot ister kendi elinizde ince ince doğrayalım.
Göz kararı tencereye azıcık yağ ekleyelim soğanları atalım altı kısık ateşle soğanlarımız iyice kavrulsun sonra yarım yağlı etimize ilave edelim karıştıralım.
Daha sonra etin suyunu vazgeçip soğanlara toplanıp iyice pişmesini bekleyin göz kararı tuzumuzu ve pul biberi atalım isteğe bağlı olarak karabiber de ilave edebilir siniz.
Daha sonra tamamlamış olduğumuz iç harcı geniş bir tepsiye alıp soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra köftemizi ince ince açıp istediğiniz biçimi verip kızartalım afiyet olsun.