Urfa Usulü Ham Köfte Patatesli Tarifi İçin Malzemeler
Takribî 3-3. 5 çay kadehi ham köftelik İnce Bulgur Ben sarı olandan kullanıyorum
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
2 diş sarımsak Çok büyükse bir tane kullanın
2 çorba kaşığı isot Olanağınız varsa urfadan gelenlerden kullanın malzeme lezzet niteliği için çok ehemmiyetli
1 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı salça Ben güneşte kurutulmuş salçayla karıştırılmış bir salça kullandım. 1 tatlı kaşığı bütün geldi salçanız ekşiyse bu gidişatı göz önünde bulundurun
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı karmaşık baharat
1 çay kaşığı tuz
Takribî 10 dal maydanoz
1 adet ince yeşil soğan
Takribî 1 çay kadehi akışkan yağ Ayçicek yağı kullanıyorum gayet hoş oluyor
Urfa Usulü Ham Köfte Patatesli Tarifi Nasıl Yapılır?
Yeşil soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ayrı kaba alıyoruz en son ilave edeceğiz.
Kuru soğanı çok ince doğruyoruz. Robotta lezzetini kaybettiğini düşünüyorum. Elle doğramanız daha iyi netice verecektir.
Geniş bir tepsiye bulgur, salça, ketçap, isot, baharat, tuz, kuru soğan, nar ekşisi, rendelediğimiz sarımsak ve haşladığimız patatesleri alıyoruzKısacası maydanoz, yeşil soğan ve yağ hariç herşey
Yoğurmakta kasvet yaşarım diyorsanız 1 çay kadehi kaynar suyla bulguru nemlendirebilirsiniz. Yavaş yavaş yoğuruyoruz. Çok fazla su girmiyor. Suyu hakimiyetli ilave etmek gerekli her zaman koyu kurabiye hamuru kıvamında olursa işiniz talihe kalmayacaktır
Bulgurun kuruluğu gidene kadar yoğurun. Sıvıyağı ocağa koyuyoruz.
Isınınca ham köftenin üzerine döküyoruz.
İyice yağla denk karışana kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvamına göre çeyrek çay kadehi su ilave edilebilir.
Doğranan maydanoz ve yeşil soğanı ilave edip karıştırıyoruz. Son olarak elle biçim veriyoruz.