Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %1,14
  • ALTIN
    %-0,69
  • BIST
    %1,49
Teremyağlı Kısır

Teremyağlı Kısır

Teremyağlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kutu ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Mevsimine göre minik minik doğranmış sebze
  • 1 adet limon

Teremyağlı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulgurun üzerini geçene kadar kaynamış su ilave edip kapağını kapatıp yumuşamaya vazgeçelim.
  2. Değişik tarafta tavaya soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp akışkan yağda soteleyelim. Salça ve baharatları ilave edip bir-iki karıştırıp altını kapatalım.
  3. Bulgurun kapağını açalım ve 1 yemek kaşığı teremyağ margarin ilave edip margarin bulgurun sıcaklığı ile eriyene dek karıştıralım.
  4. Tavadaki salçalı sosu ilave edip karıştıralım.
  5. Hevese göre doğradığımız sebzeleri ilave edip tuzunu, yağını ve limonuna ilave edelim. Servise hazır. AFİYET OLSUN

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın