İlk evvel bulgur ve irmiği ham köfte tepsisine tırtıklı tepsi alalım kısır yapar gibi sıcak su döküp karıştırıp 10 dakika bekleyelim.
Patatesimiz haşlamaya vazgeçip soğanları ufak ufak doğrayıp üzerine tuz ilave edip kavuralım pembeleşen soğana kıymamızı ilave edip eze eze karıştıralım.
İyice kavrulsun kavrulan karışımımıza evvel salçayı daha sonrada baharatları ilave edip yarım çay kadehi su ilave edip az daha pişirelim.
Hafif sulu olacak daha sonra maydanozları ilave edip bir iki defa daha karıştırıp iç harcımızı kapatıyoruz.
Şişen bulgurumuza haşladığımız patatesi ilave edip azıcık yoğuralım ılınan karışıma tuzu salçayı baharatlarını ve yumurtayı ilave edip 20 dakika süresince eze eze yoğuralım .
Macun kıvamına gelen hamurumuza son olarak unu ilave edip bir defa daha yoğuruyoruz. püf noktası unu az koyunca içli köftemiz lastik gibi sertleşmiyor patates de daha hoş sekil verip çatlamasını yasaklıyor ve ekstra bir tat lezzet vazgeçiyor ben başka bir hamurla yaptım biçim verirken zorlandık çatladı koptu ve bu vermiş olduğum tarifler 25 adet içli köfteyi 20 dakika biçim verip tamamladık tadı da daha hoştu yaşamımda ilk defa yaptım.
Bir kaseye su koyup kıvama gelen hamurumuza istediğimiz gibi sekil vererek ara ara elimizi suya daldırarak hamurun kurumasını yasaklayıp daha rahat yaparız.
Biten içli köftelerimizi bir tencereye su ilave edip ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz atıp kaynatıyoruz
Kaynayan suyumuza köftelerimizi atıyoruz yalnız üst üste gelmesin köfteler ilk etap da suyun dibinde olacak pisince su suratına çıkacak.
Pişen köfteleri servis tabağına alıp üzerine yağımızı ve pul biberimizi bir tavada kızdırıp döküyoruz.
Bu tarifle kızartma da yapılabiliyor.Afiyet olsun.