Öncelikle dış tabakamızı hazırlayıp dinlenmesi için bekletelim.
Bir tepsiye ince bulguru, irmiği ve tuzu koyup karıştıralım. Ilık suyumuzu hakimiyetli bir biçimde ilave edip.
Üstünü streç filmle kapatıp iç harcımız hazırlamaya başlayalım.
Soğanlarımız hoşça inçe olacak bir biçimde robottan geçirelim. İyice suyunu sıkıp bir tencere alalım.
Soğanlarımız iyice suyunu sürükledikten sonra. 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edip kavuralım.
Daha sonra kıymamızı da koyup kavuralım. Daha sonra salçaları ve baharatları ve maydanoz cevizi de ilave edip altını kapatalım ve soğumaya vazgeçelim.
Hamurumuzu alıp azıcık yoğuralım ve bir yumurta ilave edip karıştıralım.
Hamurumuz su isterse az olacak biçimde ilave edip yoğuralım.
Kulak memesi kıvam alınca hamurumuz tamam demektir. Ceviz büyüklüğünde parçalar ayırıp bir tepsiye dizin üzerine nemli bir bezle kapatın ki müesseseyesin.
Ellerinizi suyla ıslı yarak başparmağınızla avuç içerisine bastırıp döndürerek içini açın ve içerisine iç harcından koyun ve bastıra bastıra kapatın ağzını. Ve tepsiye dizelim.
Bir tencerenin içerisine sıcak su koyun ve kaynadıktan sonra azıcık tuz ilave edin.
8-10 tane birden usulca delikli kepçe desteğiyle suya koyun ve haşlamaya vazgeçin.
Piştiklerini suyun üstüne çıkınca kavrayacağız suyun üstüne çıkınca 2. 3 dakika kaynasın daha sonra çıkartalım.
Ve hepsini aynı bu biçimde yapalım. Şayet ki köfteleri kızartmak isterseniz haşlanmış köfteleri dargın yağda kızartalım şimdiden afiyet olsun