Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,04
Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Çiğ Köfte

Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Çiğ Köfte

Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu teremyağ
  • 500 gram inci ham köftelik bulgur
  • 2 kaşık biber salçası
  • 300 gram vurulmuş ceviz
  • 50 gram isot alt yukarıya bir çay kadehi kadar olacak
  • 3 adet domates
  • 1 kadeh sıcak su
  • Tuz, karabiber

Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Ham Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İnce bulguru ve isotu karıştırıp sıcak suyla nemlendirin.
  2. 20 dk bekletin.
  3. Salçayı ve domates rendesini ilave edin iyice 2 elinizle yoğurun.
  4. 1 kutuya yakın teremyağı ilave edin iyice yoğurun
  5. Karabiber,tuz ve tutkuya göre kırmızı biberi ilave edin tekerrür bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
  6. En son rondodan geçirilmiş cevizi ilave edin ve servis yapın ben balkonumdaki taze mor reyhanımla servis yapmaya bayılıyorum kokusu rayihası çok çekici afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın