Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 kutu teremyağ
500 gram inci ham köftelik bulgur
2 kaşık biber salçası
300 gram vurulmuş ceviz
50 gram isot alt yukarıya bir çay kadehi kadar olacak
3 adet domates
1 kadeh sıcak su
Tuz, karabiber
Teremyağlı Gaziantep Usulü Cevizli Ham Köfte Tarifi Yapılışı
İnce bulguru ve isotu karıştırıp sıcak suyla nemlendirin.
20 dk bekletin.
Salçayı ve domates rendesini ilave edin iyice 2 elinizle yoğurun.
1 kutuya yakın teremyağı ilave edin iyice yoğurun
Karabiber,tuz ve tutkuya göre kırmızı biberi ilave edin tekerrür bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
En son rondodan geçirilmiş cevizi ilave edin ve servis yapın ben balkonumdaki taze mor reyhanımla servis yapmaya bayılıyorum kokusu rayihası çok çekici afiyet olsun.