Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %1,15
Tavuk Sarma

Tavuk Sarma

Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane kemiksiz tavuk but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  •  1 su kadehi bezelye
  • 1 havuç rendelenmiş
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık salça
  • Tuz

Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar yıkanıp süzülür. Daha sonra zeytinyağı ve tuz ilave edilir buzdolabında bekletilir 1 saat müddeti olan sabahtan bekletsin.
  2. Soğanı doğrayıp, yağda kaçırıyoruz sırasıyla havuç ve bezelye ilave edilip kavrulur ve ocağın altı kapatılır.
  3. Tavuklar bir kase içine koyulup pişen malzemeden koyulup kürdan ile değişmezlenip tavuk 3 yerinden ben fırın poşetine girebilmesi için oval borcam kullandım.
  4. Borcama diziyoruz sardığımız tavukları malzememiz çoğalırsa üzerine döküp, sosu hazırlayıp üstüne sürüyoruz.
  5. Fırın poşetine geçirdiğimiz borcamı poşetin bir kaç yerinden delip 200 derece fırına koyuyoruz.
  6. 30 dakika sonra poşeti yırtıp yemeğin üstününde iyice kızarmasını sağlıyoruz. Sınayıp yapanlara afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın