Bütün Miktarlı Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi ince bulgur
2 su kadehi sıcak su
1 yemek kaşığı isot
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek biber salçası
Yarım demek maydanoz
Yarım çay kadehi akışkan yağ
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
1 yemek kaşığı pul biber
Bütün Miktarlı Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle yoğurma kabına bulguru alıp kaynar suyu ilave edin, takribî 15 dakika ağzı kapalı bir biçimde bekletin. Burada bulgurun suyu tamamen sürüklemiş olması ehemmiyetli bir nokta, sürüklediğinden emin olun.
Şişen bulgura 1 yemek kaşığı isot ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Bir kaşık dayanağıyla bunları bulgura iyice yedirin. İsotun rengi bulgura tamamen geçmiş olmalı.
Ufak ufak doğradığınız soğan ve sarımsağı da ilave edelim. Burada soğanı rendelememeniz ehemmiyetli zira soğan suyunu salarsa acısını bulgura geçirir.
Soğan ve sarımsak bulgurla özdeşene kadar yoğurun takribî 5 dakika.
Daha sonra salçaları, domatesi, maydanozu ve kalan malzemeleri de sırayla ilave edip yoğurmaya devam edelim.
En ehemmiyetli noktalardan birisi çiğköftenin iyice yoğurulmuş olması. Ben en az 1 saat yoğurmaya özen gösteriyorum, tam tatlar birbirine bütün anlamıyla geçmiş oluyor.Artık çiğköftemiz hazır, istediğin biçimde sıkıp biçim verebilirsiniz. Sınayan herkese afiyet olsun