3 kadeh esmer ham köftelik bulgur kulplu çay kadehi ile büyük
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi zeytin yağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 koli domates sosu dibinde çok az vazgeçelim fazla geliyor
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı silme tuz
2 yemek kaşığı nar eksisi
Çeyrek limonun suyu
4 dal maydanoz
Yarım kase domates ketçap
3,4 yemek kaşığı isot
1 fiske akışkan yağ
Bütün Miktarlı Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Yoğurma kabına bulguru koyun ,üzerine sıcak suyu ilave edin.
Robottan çekilmiş soğan, ezilmiş sarımsak soğan acıysa suyunu sıkıp koyalım yoksa acı tat olur salçalar, baharatlar, domates sosunu tuzunu ilave edin iyice yoğurun veya mutfak robotunun orta ayarında yoğurun.
20 dk sonra kıvam alınca nar ekşisi, limonun suyunu, ince doğranmış maydanozu da ilave edin.
5 dk kadar daha yoğurun en son servis tabağına biçim verip dizin.
Ayrı bir tabağa göbek, limon koyalım.
Veya lavaş ekmeği salatalık domates, göbek julyen doğrayıp dürüm yapıp da yiyebilirsiniz.