Bütün Kıvamında Etsiz Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
4 su kadehi esmer köftelik bulgur
2 su kadehi kaynar su
1 baş büyük soğan veya 2 baş minik soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1, 5 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay kadehi toz kırmızı biber
2 çay kadehi kadar zeytinyağı
Yarım çay kadehi nar ekşisi katkısız nar ekşisi
Yarım çay kadehi isot
2 yemek kaşığı sumak
1, 5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı 2 adet rendelenmiş domates kabuksuz
Yoğururken ilave etmek için buz
Bütün Kıvamında Etsiz Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurları derince bir kaba alıp üzerine kaynar suyu ilave edip bir tahta kaşıkla karıştırıp üzerini kapatarak 10 dk bu biçimde bekletin.
Soğanları rendenin kocaman tarafıyla rendeleyip suyunu tamamen sıkarak bulgurlara ilave edin. Sarımsağı da rendenin minik gözünde rendeleyin.
Domates suyu dışındaki tüm malzemeleri de kaba alıp yoğurmamak başlayın.
İlk etapta 1 çay kadehi zeytinyağı ile yoğurmaya başlayın. Çay kadehi miktarı 100 ml’dir. En son damak tadınıza göre zeytinyağı ilave etmek daha iyi oluyor.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra yoğurma tepsisine alıp hoşça yoğurun. Aynı operasyonu mutfak şefinde de yapabilirsiniz ama kıvamını kavramak için ara ara elinizle hakimiyet etmeyi ilgisizlik etmeyin.
Kıvamına göre rendelenmiş domatesleri ilave edip bir vakit daha yoğurun.
Dilediğiniz kıvama gelene kadar buz ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Zeytinyağının Kadehini De aynı biçimde yoğururken azar azar, hakimiyetli ilave edin.
Kıvama gelen köfteye elinizle sıkarak biçim verin.