Öncelikle sıcak su kullanmadığımın dikkatini sürüklemek isterim.
Yoğurma tepsisine salçaları domates rendesini ve soğan ile sarımsağı ve tüm baharatları ilave edip hoşça yoğuruyoruz.
Soğanı azıcık öldürmek gerekiyor burada yoğurarak.
Daha sonra bulgurumuzu alıyoruz tepsiye ve sosumuzla yavaş yavaş karıştırıyoruz yoğurarak.
Hoşça homojenize olduktan sonra ara ara elinizi nemlendirip yoğurmaya devam edelim.
Bu süreçte azıcık buz giriyor işin içine. 3-4 küp buzu içine atıp yoğurmaya devam edelim.
Buzlar eriyince 1-2 küp daha ilave ettikten sonra yoğurmaya devam kıvama gelince nar ekşisine ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
İyice yedikten sonra son olarak zeytinyağı giriyor içerisinde ve yoğuruyoruz harcımız hazır olduktan sonra kıyılmış maydanozları ilave edip yoğurup 15–20 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıkıp servis ediyoruz.