2,5 su kadehi ılık su Bulguru nemlenmek için 200 ml
2 büyük boy domates rendesi
1 büyük baş soğan rendesi
5-6 büyük baş sarımsak rendesi
2 su kadehi akışkan yağ
1,5 su kadehi isot
1 adet limon suyu Kabuklarıyla da yoğurabilirsiniz
3 dolu yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı biber salçası Damak tadına göre değiştirilebilir.
1 minik çay kadehi nar ekşisi
Nane
Kimyon
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Sushi Görünümlü Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Başlamadan 1 saat evvel bir kasede yağ ve isotu karıştırıp bekletin. Çiğköfte tepsisine yarım saat evvelden 1 kilogram bulguru ve ılık suyu ilave edip hoşça karıştıralım ve şişmesini bekleyelim.
Daha sonra rendelediğimiz malzemeleri ilave edip bulgurla bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğururken bir kapta yanımızda su bulunduruyoruz ve bulguru arada nemlendire nemlendire bir avuç kadar su ile yoğuruyoruz.
Zati bulgurun yapışmaya başladığını başka bir deyişle pişmeye başladığını göreceksiniz. İyice yoğurduğunuzdan emin olduktan sonra salçalarınızı ilave ediyorsunuz limon suyunu ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Arada bulgurun pişip pişmediğini kavramak için tadım yapın. Lütfen yoğurma işlemini olabildiğince uzun tutun ve tepsiye bastıra bastıra yağın avcunuzun içiyle pişmesi için. En son olarak.
Yağ ve isot karışımımızla beraber hoşça yoğuruyoruz. En son olarak nar ekşisine ilave ediyoruz. Azıcık daha yoğuruyoruz ve dinlenmeye vazgeçiyoruz.
Şekillendirmeden evvel tekerrür yoğurun şayet yağı az kazançsa ekleme yapıp tekerrür yoğurabilirsiniz afiyet olsun