3 orta boy rendelenmiş domates veya 1 su kadehi kadar domates sosu
3-4 adet buz
2 adet lavaş
3 dal pazı
Yarım kutu doritos cipsi
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet roka
3 dal maydanoz
1 tas kadar mor lahana
Zeytinyağı
Sushi Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulguru uygun bir kapta nemlendirip, dinlendirelim. Sarımsağı ve soğanı rondodan geçirip, suyunu sıkalım.
Katısını bulgura ilave ederek harekâta başlayalım. Geri kalan değişik tüm malzemeleri yoğurma tepsisine alıp, usulca yoğurmaya başlayalım.
Çiğköfteyi kuru sezdikçe 1 adet buz atarak yoğurmaya devam edin. Ehemmiyetli olan yavaş ve uzun aralıklarla yoğurmak. Yoksa o sakızımsı kıvamı veremezsiniz. Takribî 40 dk yoğurmanız gerekli. Bunu bir anda değil dinlene dinlene yapabilirsiniz.
Kuru sezdiğiniz zaman zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Operasyon bittikten sonra üstüne streçleyip, dinlenmeye alın.
Sushi görünümü vermek için pazıları yıkayıp üzerine sıcak su dökün ve 3-4 dk bekletin. Ardından sudan alıp, soğuk suya koyun ve suyunu sızdırın.
Orta damar kısmını bıçak ile kesmeden sıyırın ve düzleştirin. Sarma operasyonu için tezgaha bir poşet serin ve üstüne pazıyı yerleştirin.
Çiğköfteyi de üstüne katman yaptıktan sonra alttan yukarıya sarmak operasyonu yapın ve dilimleyin. Aynı operasyonu yalnızca çiğköfte tabakayı yapıp, malzemeler kısmında verdiğim sebzeleri salata haline getirip, içine koyup, sorabilirsiniz.
Çiğköfte fazla geleceği için çoğala kalanını göbek ile harcayabilirsiniz. Lezzetli bir görsel şölen olacak. Sınayanlara şimdiden afiyet olsun.