Öncelikle bulgurumuzu derin bir kaba alıp bulgurun üstüne çıkacak kadar kaynar su ile nemlendirip, bulgurların şişmesi için streçleyip beklemeye alıyoruz.
O esnada malzemeleri hazırlayabiliriz.
Bulgur şiştiğinde ise tüm malzemeleri tek tek bulgurun üzerine boşaltıp eldiven takviyeyi ile yoğurmaya başlıyoruz.
Soğanların kaybolup malzemenin bulgurla bütünleşmesi için el blendere ile bir kaç defa karıştırıp kıvamına bakıyoruz.
Şayet kıvamı iyi ise yuvarlayıp servis edebilirsiniz.
Fakat malzemelerden kaynaklı cıvıma olursa bulgur nemi ve sıcaklığı kaybetmeden 1 çay kadehi bulgur ilave edip tekerrürden yoğurup nemli bez ile 5 dakika beklettikten sonra cıvıma olur ise bu biçimde istediğiniz kıvamı bulabilirsiniz.
Servis ederken ister direk yapıldığı gibi ister marul maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.