Öncelikle tam malzemeleri hazırlıyoruz. Robota büyük küpler halinde doğradığımız soğanı ve bir diş sarımsağı atıp çekiyoruz.
Daha sonra domatesi doğrayıp bir turda onaya sürüklüyoruz, salçaları ilave ediyoruz tekerrür bir tur daha döndürüyoruz.
Sonra robottaki karışıma iki kadeh bulguru da ilave edip iki üç dakika sürüklemeye devam ediyoruz.
Bir su kadehi ılık suyu yavaş yavaş iki evrede ilave edip tekerrür bulgurun iyice kıvam almasını sağlayana kadar takribî 5-6 dakika robotta sürükleme operasyonuna devam ediyoruz.
Daha sonra robotu açmadan 15 dakika kadar bulguru dinlendiriyoruz.
Bu arada bir kapta yağ, baharatlar ve nar ekşi, limonu karıştırıyoruz.
Dinlenen bulguru bir kaba alıp üzerine baharat karışımlı yağı ilave edip üç dört dakika da elimizle yoğuruyoruz.
Yeşillikleri de ince ince doğrayıp ilave ediyoruz.
Daha sonra biçim veriyoruz ve ham köftemiz hazır. Şimdiden afiyet olsun. ek bilgi, buz dolabında bir iki saat dinlendikten sonra biçim verirseniz lezzeti daha da ortaya çıkıyor.