1, 5-2 su bardağı ceviz Fındık veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz
1 su bardağı kadar hindistan cevizi
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi Yapılışı
Süt ve şekeri parmağımızı yakmayacak kadar karıştırarak şekeri eriterek ısıtıyoruz. Çok sıcak olursa yapraklarınız erir. Soğuk olursa ıslanmaz. Süt şerbetimizi bir tepsiye döküyoruz.
Yaprakları tek tek ıslatarak bir borcama veya tepsiye alıyoruz. Ben dikdörtgen kullandığım için ikiye bölerek yerleştirdim.
Yuvarlak tepside de yapabilirsiniz. Yarısına gelince 2-3 kepçe daha sütlü şerbetten gezdirip önce cevizleri sonra üzerine hindistan cevizlerini serpiyoruz.
Aynı şekilde kalan güllaç yapraklarını da üstüne dizip artan bütün sütü üzerine döküyoruz. Yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Bütün sütü çekecektir. İşlemlerinizi biraz süratli yapın ki süt soğumasın.
En son dilimleyip süsleyerek buzdolabında 4-5 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun