Pratik Ham Köfte Robotta Hazırdan Farksız Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi köftelik ince bulgur
1 su kadehi ılık su
1 adet soğan
1 kaç diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası isteğe göre 1 kaşığını biber salçası olarakta kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Küçük bi kapta zeytinyağ sıkarken kullanmak için
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı isot biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su
Pratik Ham Köfte Robotta Hazırdan Farksız Tarifi Yapılışı
İlk olarak ve en ehemmiyetli nokta soğanımızı millete millete doğruyoruz ve çok ezmeden üzerine tuz serpip yoğuruyoruz sonra da soğuk suda birkaç dakika bekletiyoruz.Bu operasyon soğanın acısının çıkması için.
Bunu yapmazsanız ilk deneyim ettiğim ve malzemelerimin hiç olduğu köfte gibi çöpe dökersiniz soğanın acı tadından dolayı.
Soğan acısı çıkmazsa köfteye olağanüstü acılık veriyor ve tüm tatları bastırıyor.
Soğanların suyunu süzdükten sonra acı çıkarma harekâtı bitince robota atıyoruz sarımsaklarla beraber hoşça eriyene dek sürüklüyoruz.
1 adet domatesi de içine kabuğunu cedderek ilave edip robottan sürüklüyoruz.
Bir kapta 2 su kadehi bulguru baharatlarımızı ve salçayı birleştirip üzerine soğan sarımsak ve domates ezmesine ilave ediyoruz yoğurmaya başlıyoruz.
Soğan ve domates suyunu saldığı için evvel onları bulgur emsin sonra kontrollu olarak 1 su kadehi ılık suyu ilave edelim.
Bulgurları netlikle deviremeyin yada suya yatırmayın.
Ben ilk sınamamda yıkadım ekledim ve çok cıvık oldu.
Sonradan bulgur yardım ederek gidişatı kurtarmıştım ama soğan acısı suratından olmadı.
Suyu ilave ettikten sonra robota 2 parca halinde koydum robotun haznesi dar olduğu için sırayla çektim başka bir deyişle. Yoğurmakla çok fazla uğraşmamak için robotta hoşça çektim.
Kıvama gelmesi için yoğurduğum kapta ağzını streçleyip 15- 20 dakika dinlendirdim.
Daha sonra elimde kıvama gelene dek yoğurup kıyılmış yarım demet maydanozu içerisine ilave ettim.
Şekle gelmeye başlayınca ve bulgurlar tamamen yumuşayınca sıkmaya başlayabilirsiniz.
Sıkarken bir ölçü zeytin yağı elimize sürüyoruz.
Acı sos içinse yazdığım malzemeleri bir minik kabın içerisinde karıştırıyoruz.
Tam bu malzemeler ile hatrı sayılır bir acısı oluyor acı baharatları damak zevkinize göre ayarlayınız.