Yeteri kadar tuz. Salçanız tuzlu ise kullanmayabilirsiniz.
Pratik Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaynamış su ile bulguru nemlendirin.
Tencerenin kapağını kapatıp, yumuşaması için bekletin.
Soğan ve sarımsağı rendeleyip, hafif suyunu sıkın.
Soğanı rendenin büyük tarafından rendeleyin.
Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, domates ve biber salçasını ve öteki baharatları bir kapta karıştırın.
Rondoya yumuşayıp, kabaran bulguru, soğan, sarımsak rendesini, üzerine karıştırdığımız sosu döküp 5 dakika çalıştıralım.
Müddet sonunda geniş bir kaba alarak üzerine arınılıp, ince kıyılmış maydanozları ve cevizi ilave edip yeniden 5 dakika elimizle yoğuralım.
Kıvam alıp, bütünleşen köftemizi sıkarak servis tabağına alalım. Marul ve domates ile süsleyerek servis edelim. Damak tadınıza göre baharatları eksiltip arttırabilirsiniz