Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,60
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,04
Patatesli Ve Cevizli Etsiz Çiğköfte (Metal Eziciyle)

Patatesli Ve Cevizli Etsiz Çiğköfte (Metal Eziciyle)

Tarifin Öyküsü

Patatesli Ve Cevizli Etsiz Çiğköfte Metal Eziciyle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy haşlanmış patates
  • 3 su kadehi köftelik bulgur, esmer ince bulgurda olur
  • 1 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz
  • 2 orta boy domates
  • 1 ufak boy soğan
  • 1 tane; dörde ufalanmış limon
  • Yarım yemek kaşığı silme tuz, Salçanın ve baharatların tuz oranını düşünerek koyalım
  • 1 su kadehi zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber ve domates karmaşık salça
  • 1 yemek kaşığı yeditürlü köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı dolusu isot
  • 2 yemek kaşığı dolusu pul biber, acı beğenmeyenler yalnızca 1 yemek kaşığı ekleyebilir
  • 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak

Patatesli Ve Cevizli Etsiz Çiğköfte Metal Eziciyle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesi ceddip küpler halinde doğrayıp su koyduğumuz tencereye koyup iyice yumuşak olana kadar haşlayalım tuzunu da atalım.
  2. Sosu hazırlayalım. Bir tavaya zeytinyağını kızdırıp salçasını koyup hafif kızarırken yeditürlü baharatı, karabiberi, isotu, pul biberini, nar ekşisini ve 2 diş sarımsak ezip koyalım karıştıralım.
  3. Sonra ocaktan alıp bir kenarı koyalım.
  4. Kabukları atanmış domatesleri ve atanmış soğanı 4’e ayrılıp domateslerin üzerine koyup robottan çekelim.
  5. Püre haline gelen soğan domates karışımını bulgurun üzerine ilave edip yoğurmaya başlayalım.
  6. Robotunuz yada mutfak şefinden de yapabilirsiniz.
  7. İnce çekilmiş cevizleri koyup karıştıralım. Limonun çekirdeklerini çıkarıp bulgur karışımına ilave edelim.
  8. Limon kabukları susuz kuruyuncaya kadar koyalım. Bu esnada bulgur hayli yumuşamış olacak.
  9. Patatesi rendeleyerek yada elimizle parçalayarak bulgur karışımına ilave edip bundan elle bi hoş yoğuralım.
  10. Evvelden hazırladığımız sosuda koyup bulgura iyice yedirelim. Bu düzeyden sonra metal eziciyle iyice bulguru yumuşatalım.
  11. Macun kıvamına gelen köfteye ince doğranmış maydanoz ilave edip son defa yoğurun ve elinizle sıkıp biçim vererek yanında istediğiniz yeşilliklerle afiyetle harcayabilirsiniz. Şimdiden sınayacaklara kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bu tarifi kesinlikle deneyin. Sınayacaklardan yorum ve resim beklıyorum. Hayırlı günler diliyorum

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın