Patatesli Köfte Arap Kebabı Antakya Usulü Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo bulgur
4 adet büyük boy patates
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı reyhan
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Soğuk su
Yarım kilo kıyma
3 adet kuru soğan
İsteğe bağlı 2 domates
Yarım tane biber
Kimyon
Karabiber
Pul biber
Tuz
Yağ
Patatesli Köfte Arap Kebabı Antakya Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.
Kıymamızı tencereye alıp kısık ateşte kavrulmaya vazgeçiyoruz. .
Kavrulan kıymanın üzerine ince doğranmış soğanları ilave edip azıcık daha kavuruyoruz.
Baharatları ve domatesini ilave edip kısık ateşte pişmeye vazgeçiyoruz.
Değişik yandan yoğurma kabımıza bulgur ve salçamızı alıyoruz üzerine kuru reyhan ve kimyonu ilave edip soğuk su ile yoğurmaya başlıyoruz.
Bulgur iyice yumuşayınca havanda hırpalayıp püre haline gelen patatesleri ilave edip bir hoş yoğuruyoruz. Kıvam alan köftemize biçim verip servis yapıyoruz