Öncelikle kısırlık bulgurumuzu derin bir kaba alalım üzerine kaynar su ilave edelim ve 10-15 dakika dinlendirelim.
Soğan ve sarımsağımızı olabildiğince minik doğrayalım.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını atayalım bir kaba alıp iyice ezelim.
Maydanoz ve yeşil soğanıda ince doğrayıp bir kenara alalım.
Demlenen bulgurun üzerine sırasıyla salçaları, doğradığımız kuru soğan ve sarımsağı, baharatlarımızı ilave ettikten sonra iyice yoğuralım.
Yoğurduktan sonra üzerine haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ilave edelim ve onlarla birlikte iyice yoğuralım.
Daha sonra bir limonun suyunu nar eksisini ve yağını ilave edip 2-3 dakika daha yoğuralım.
Kıvama gelince üzerine ince doğranmış soğan ve maydanozu da ilave edip yoğurtmaya devam edelim.
Patatesli köftemizden minik parçalar alıp sıkım yaparak dilediğimiz gibi servis edelim.
Salatası için: tam malzemeleri minik doğrayıp sosunu da ilave edip karıştıralım. Ben bu tarifin yanına salatayı yakıştırdığım için salata yaptım. Siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz Afiyet Olsun