Patatesleri ceddip küp küp doğrayıp, yıkayalım. Ardından derin tencere alıp, üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim ve patatesler yumuşacık olana kadar haşlayıp süzelim.
Ardından, püre haline gelecek biçimde ezelim. Ardından 1 adet kuru soğanı çok minik biçimde doğrayalım. Ardından bir fincan yağ ve margarin de pembeleşinceye kadar kavuralım.
Ardından salçaları ilave edip, azıcık daha kavuralım. Ardından baharat ve tuzu ekşiyi ilave edip, kapatalım. Bir kadeh bulguru 1 kadeh su ile nemlenelim.
Su çekince bulgurun üstüne patatesi ilave edip azıcık yoğuralım. Ardından salçası sosu dökelim, azıcık daha yoğurduktan ince ince doğradığımız yeşili ilave edip, sonra isteğe göre elle biçim verelim. Afiyet olsun.