Patatesli Bulgur Köftesi Antakya Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyun ve büyükçe küpler halinde doğrayın.
Tencereye üstünü geçecek kadar su koyun haşlamaya vazgeçin.
Haşlanınca ocaktan alıp süzün ve bir kaba dökün sıcak sıcak çatalla ezin .
Üstüne bulguru dökün karıştırın.
Kapakla üstünü kapatın 10 dk demlensin.
Patatesin sıcaklığıyla kolaylıkla şişecekler ve kolay yoğuralacak.
Bu sırada soğanları ufak ufak doğrayın tavaya zeytin yağı ve soğanları koyun pembeleşene kadar kavurun üstüne salça ve baharatları da ilave edin kavurun ocaktan alın.
Bulgurların üstüne dokun ve yoğurun.
İyice yoğurduktan sonra maydanozları ince doğrayın ilave edin maydanozlar can vermeden hafifçe yoğurun ve biçim vererek servis edin. Afiyet olsun. Yanına soğanları piyazlık doğrayıp salça ve yağda kavurun meze olarak çok yakışıyor. Bu miktar ve büyüklükte 10 adet çıkıyor.