5 minik haşlanmış patates Kabukları ceddilmiş ve ezilmiş olacak
1 kasede bir ölçü su Bulguru yoğururken kuruduğu zaman bulguru yumuşatmak için ara ara su ilave edebiliriz
1 adet yeşil biber
150 gram kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kuru soğan
Tuz
3 çorba kaşığı ayçiçek veya zeytin yağı
Patates Köftesi Tarifi Yapılışı
İlk etapta kıymayı öncelikle suyunu sürükleyene dek kısık ateşte kavurup içine ince doğranmış soğan, biber ve yağı ilave ediyoruz.
Hepsini bir arada kavurup karabiber ve tuzu en son ilave ediyoruz arzu ederseniz azıcık renk vermesi açısından kıymanıza 1 şeker kaşığı kadar biber salçası veya 1 çay kaşığı pulbiber ilave edebilirsiniz
Soğanlar ve biberler yumuşak hal alana dev kavuruyoruz ve ardından sunuma hazırdır.
Evvelden nemlendirip beklettiğimiz bulgur içine patates hariç tüm malzemeleri ilave edip, su dayanağıyla iyice yoğuruyoruz.
Ardından patatesler ilave edip tekerrürden yoğurmaya devam ediyoruz ve yumuşacık kıvam alınca yoğurma harekâtını vazgeçip istediğiniz bir servis tabağına zeytin yağı ile elinizin içini yağlayıp köftemizi minik parçalar halinde dizebilirsiniz.