Nefis Tat Ve Kıvam Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilogram ince bulgur
3 yemek kaşığı dolusu domates salçası
3 yemek kaşığı dolusu acı biber salçası
1 su kadehi ılık su
2 adet kabuğu atanmış orta boy domatesin püresi
4 diş vurulmuş sarımsak
1 ufak rondodan geçirilmiş kuru soğan
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Yarım çay kadehi akışkan yağ
4 yemek kaşığı kadar ketçap
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığından azıcık az karabiber
1 tatlı kaşığından azıcık az kimyon
1.5 tatlı kaşığı isot
Nefis Tat Ve Kıvam Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Yarım kilo ince bulgura 3 yemek kaşığı dolusu domates salçası ve 3 yemek kaşığı dolusu biber salçası ilave edilerek 5-6 dakika yoğurularak özleştirilir.
Üzerine 1 su kadehi ılık su dolaştırılarak 15 dakika daha yoğurulur ve iyice yumuşatılır.
1 adet rondodan geçirilmiş kuru soğan da yoğurma kabına alınır.
2 adet domatesin püresine 4 diş vurulmuş sarımsak da ilave edilir, sos haline getirilir ve tüm baharatlar bu sosa ilave edilir, sos köfteye dolaştırılır 15 dakika kadar daha iyice yoğrulur.
Yarım çay kadehi akışkan yağ, yarım çay kadehi nar ekşisi, yarım çay kadehi ketçap da sırasıyla köfteye dolaştırılır, köfte iyice yumuşayana ve malzemeler özleşinceye dek başka bir deyişle takribî 15 dakika daha iyice yoğurulur.
Biçim verilir ve limonla servis edilir. Nar ekşisi-ketçap ve zeytinyağı ile ayrıca hazırlayacağınız karışımı sos olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun