Ardından bulgurumuza tuzunu atıp kaynar suyu döküp malzemeleri hazırlayana kadar bekletiyoruz.
Soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz.
Bi kaba alıp üstüne baharatları nar ekşisini ilave edip bu harcı karıştırıyoruz ıslanan bulgura harcı ilave edip karıştırmaya başlıyoruz isot ve salça tuzlu olduğu için tuzu tadına ara ara bakarak damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Takribî yarım saat bu biçimde yoğuruyoruz.
İyice yumuşadıgından emin olduğumuz ham köftemize limon sıkıp çok az daha yoğuruyoruz.
Son olarak doğrayıcımız maydanozları ilave ediyoruz ben fotoğraftaki tarifime ilave etmedim yanında yedik ama siz içine de ilavelerseniz hoş olur. . yanında marul rokayla servis edebilir veya lavaşla ikram edebilirsiniz şimdi den afiyet olsun ☺️