Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine 1. 5-2 su kadehi sıcak su döküyoruz. Üstünü kapatıp 15 dk bekliyoruz.
Soğanı rondodan geçirip suyunu süzüyoruz.
Sarımsağı rendeliyoruz.
Yoğurma tepsimizin içine soğan, sarımsak salça, isot ve baharatları alıyoruz.
Yumuşayan bulguru da tepsiye alıp yoğuruyoruz. 5 dk sonra nar ekşisi, limon suyu ve yağı ilave edip 20 dk daha yoğuruyoruz. yoğurmaya zamanınız yoksa yumuşayan bulguru ve malzemelerin hepsini robottan geçirebilirsiniz. Ötekiyi kadar olmasa da böyle de nefis oluyor. .
Yoğurduğumuz ham köfteye biçim verip servis tabağına alıyoruz. Sınayacaklara afiyet olsun.