100 gr köftelik etmutfak robotunda bi tutam tuz ve 3 yemek kaşığı soğuk su ile macun kıvamına gelene kadar çekilecek
1 su kadehi zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet nane
Buz ve domates sosuben konserve kullandım
Harikulade Etli Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Tabanı tırtıklı çiğköfte tepsisine bulgurlar alınır.
Soğanlar çok ince doğranır, sarımsaklar iyice ezilir, baharatlar ve salçalar da ilave edilerek hepsi bulgurla harmanlanır.
4-5 tane buz ilave edilir.
Domates konservesinden azar azar alınarak iyice yoğurulur.
Macun kıvamına gelen etimiz de ilave edilir.
Naneler doğranır ve ilave edilir.
Bulgurun yumuşadığından emin olunduktan sonra zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilirzeytinyağı ve nar ekşisi en son ilave edilmelidir aksi takdirde bulguru sertleşmesine neden olurlar