Bulgurumuzun üzerine sıcak suyu döküp üzerini streçleyelim ve 5 dk kabarması için bekleyelim.
Genişçe bir kaba salçaları, ketçabı, zeytinyağını ve baharatlarımızı ilave edip harmanlayalım.
Hazırlamış olduğumuz sosumuzu kabaran bulgurumuzun üzerine dökelim ve 30 dk. Çiğköfte tepsimizde yoğuralım çiğköfte tepsimiz yoksa başka bir tepside de yoğurabiliriz.
30 dakikanın sonunda bulgurlar iyicene macun kıvamını aldıktan sonra rendelediğimiz soğanı ve sarımsağı katıp bi 15 dakika daha güzelcene bu soğanların bulgurun içinde aynılaşmasını sağlıyoruz.
Artık macun kıvamını alan çiğköfte ye sıkıma yakın yeşilliklerini katıp, servis tabağına parmak izi vazgeçecek biçimde sıkarak sunuma hazır hale getiriyoruz.