2 su kadehi kaynar su bulgurları nemlendirmek için
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay kadehi isot
Yarım çay kadehi toz kırmızı biber
3 adet rendelenmiş sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ isteğe göre karmaşık zeytin yağı
Yarım çay kadehi nar ekşisi
2 yemek kaşığı sumak
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 adet soğan rendelenecek suyu bunalacak
Tuz
Küçük boy domates isteğe göre
Mis Gibi 5dkda Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Bulgurları yoğurma kabına alalım ve nemlendirip bekleyelim.
Ardından rendeleyip ya da rondodan geçirdiğimiz ve suyunu sıktığımız soğanları ilave edelim.
Ardından salçaları da ilave edelimisteğe göre acı biber salçası ilave edilebilir.
Akışkan malzemeler ilave edilir ve baharatlar ilave edilir yoğurmaya başlanır. Benim yoğurmam en fazla 15 dakika sürüyor zamanım olduğunda daha fazla yoğuruyorum lezzeti çoğalıyor.
İsteğe göre kuru olduysa ve ıslak hoşlanıyorsanız domatesi ufak ufak doğrayıp ilave edilebilir.